Elisabeth de Nooijer – Je coach voor een gezond lijf!

Mijn hele leven ben ik al met voeding bezig. Als kind at ik slecht en bracht mijn ouders vaak tot wanhoop als ik weer eens mijn bord niet leegat. Ik hield niet van warm eten, maar was wel dol op toetjes. Die werden dan ook ingezet als stimulans om te eten. Brood vond ik wel erg lekker en dat at ik volop.

Toen ik een jaar of 12 was hebben mijn ouders besloten om geen vlees meer te eten. In die periode leerde ik koken, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Later heb ik vlees weer toegevoegd aan mijn menu.
In de loop van de tijd leerde ik om met natuurlijke ingrediënten (vaak in korte tijd) een smakelijke maaltijd op tafel te zetten.
Na de zoveelste reorganisatie op mijn werk besloot ik in 2011 iets te gaan doen waar ik wel energie van kreeg en waarin ik mij verder wilde ontwikkelen. Ik ben een opleiding voor Gewichtsconsulent gaan volgen. Erg interessant, maar ik dacht na afronding van de opleiding ‘een gezond lijf heeft meer nodig dan gezonde voeding’.

Ook ben ik al mijn hele leven met beweging bezig. Na vele sporten geoefend te hebben, van turnen, paardrijden, zwemmen, windsurfen tot ballet heb ik op mijn 23ste het hardlopen ontdekt. De afgelopen twintig jaar heb ik de loopsport beoefend; eerst recreatief en later ook op nationaal- en internationaal wedstrijdniveau. Goede voeding is belangrijk voor sportprestaties. In 2008 liep ik een halve Marathon. Ik heb toen onderweg maar een keer een paar slokken water gedronken. De laatste vijf kilometer waren heel zwaar en mijn kuiten waren helemaal verkrampt toen ik over de finish kwam. Een jaar later liep ik dezelfde halve marathon. Elke 5 kilometer heb ik een half bekertje sportdrank genomen. Ik liep een constante race en kwam vier minuten sneller over de finish. Een leerzame ervaring hoe voeding je prestaties beïnvloedt.

Om meer te leren over het effect van beweging op je lijf heb ik in 2012 de opleiding voor Functional Personal Trainer gevolgd. En nog had ik het gevoel er niet te zijn. Mijn interesse in voeding en mijn kennis en ervaring met beweging wil ik graag inzetten om anderen ook de energie van een gezond lijf te laten ervaren. Naast voeding en beweging is bewustwording over een gezondere leefstijl nodig. Om je optimaal te kunnen begeleiden heb ik ook de opleiding voor leefstijlcoaching gevolgd.

Met het totaalpakket van gewichtsconsulent, personal trainer en leefstijlcoach ben ik dé persoon om je te begeleiden naar een vitaler leven. Wacht niet langer, meld je nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten (BGN).